Yakın Doğu Üniversitesi GSTF, ODTÜ’de Temsil Edildi

MartFest Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Dekan Yardımcısı ve Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Erdoğan Ergün, davetli sanatçı olarak, 30 öğrenci katılımıyla sanatsal atölye çalışması gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün,Atölye Çalışmasının Yanısıra Kişisel Sanatsal Çalışma Gerçekleştirdi
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden verilen bilgiye göre, Stencil Grafiti tekniği üzerine verdiği seminerden sonra öğrencilerle birlikte yapılan çalışmaların sanatseverler ve akademisyenler tarafından ilgiyle izlendiği belirtildi. Doç. Erdoğan Ergün, atölye çalışması haricinde ayrıca kişisel bir sanatsal çalışma da gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün; “Öğrencilerin Etkileşim İçerisinde Olması, Yaratıcılığın Ve Hayal Gücünün İfadesi Olan Sanat İle Buluşması Önemli”
Sanatsal etkinliklerin, üniversite kampüslerinde özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Ergün, farklı kültürden ve alanlardan öğrencilerin etkileşim içerisinde olması, yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olan sanat ile buluşması önemlidir. Çünkü, bir toplumun uygarlığı, onun sanat değerleri ve kültür varlıkları ile simgelenir dedi. Kültürün zenginlik kazanmasında sanat çalışmalarının önemi çok büyüktür. Üniversiteler de bu kültür zenginliğinin en yoğun olduğu kurumlardır diyen Ergün; “ODTÜ Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirilen bu etkinlik için üniversite yetkililerine ve özellikle sanat atölyesi eğitmeni ve sorumlusu Öğr.Gör. Serhat Selışık’a ve ekibine ayrıca teşekkür ederim.”Dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi GSTF, ODTÜ’de Temsil Edildi

Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Vedia Okutan Gaydeler İle Seramik Yüzeylerde
Monobaskı Uygulamaları Gerçekleştirildi

MartFest Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü öğretim görevlisi Vedia Okutan Gaydeler, davetli sanatçı olarak, 2 gün boyunca yoğun öğrenci katılımıyla sanatsal atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Vedia Okutan Gaydeler, günümüz Seramik Sanatı’nda baskı teknikleri seramik yüzeyine çeşitli görsellerin aktarılması amacıyla yaygın bir biçimde kullanılmakta olduğunu belirtti. Gaydeler, istenen görsellerin seramik yüzeyine aktarılmasıyla seramik sanatı resim ya da fotoğraf sanatı ile doğrudan bağlantı kurmaktadır. Bu bağlantı seramik yüzeyinin zenginleşmesini sağlarken, kullanılan teknikler anlama katkı yaparak kavramsal bir özellik kazandırabilmektedir dedi.

Vedia Okutan Gaydeler ; “Baskı Tekniklerinin En Önemlilerinden Biri Monobaskıdır”
Günümüz seramik endüstrisi ve sanatında ilkel yöntemlerden gelişmiş olanlara kadar çeşitli baskı teknikleri kullanılmaya devam edilmekte olduğunu belirten Gaydeler, bu baskı tekniklerinin en önemlilerinden biri ise Monobaskıdır. Monobaskının tarihi 17. yüzyılın ortalarına kadar uzanmaktadır ve ilk olarak İtalyan baskı resimci Giovanni Benedetto Castiglione tarafından uygulandığı bilinmektedir. Monobaskı, seramik yüzeylerde oldukça özgün ve çeşitli uygulamalara olanak tanımakta olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen atölyede, seramik yüzeylerde Monobaskı yöntemi hakkında teknik bilgiler verildi ve çeşitli deneysel uygulamalar gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi GSTF, ODTÜ’de Temsil Edildi

Dr. Gökhan Okur mARTfest Festivalinde Linolyum Oyma Yöntemi İle Baskı Çalışması Yaptı
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Gökhan Okur ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ta kültür sanat festivali mARTfest festivalinin konuğu oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden verilen bilgiye göre, Sanatın tüm dallarından farklı sanatçı/tasarımcıyı ağırlayan ODTÜ mARTfest festivalinde bu yıl Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları da davet edildiği belirtildi.

Post Author: rifatsanliel