Prof. Dr. Sümer ŞAHİN Uluslararası Konferanslarda Üst Düzey Görevler Almaya Devam Ediyor

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sümer ŞAHİN Çin’in Anhui Eyaletinde, Hefei şehrinde Çin Bilimler Akademisi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi tarafından organize edilen “The 5th International Conference on Nuclear and Renewable Energy Resources” isimli nükleer ve yenilenebilir enerji kaynakları isimli konferansda onur başkanlığı yaptı.

23 ülkeden, 106 kurumdan 211 bilim insanının katıldığı konferansta Prof. Dr. Sümer Şahin “Nükleer Reaktör Atığı Plutonyum ve toryum karışımının CANDU reaktörlerinde kullanılabilmesi“ hakkında bir tebliğ sundu. Kaliforniya Üniversitesinin en mümtaz profesörlerinden Muhammed Abdou ise, Füzyon Teknolojisinin bilimsel araştırmalar üzerinde etkisi üzerinde “Keynote” tebliği sundu. Sunulan tebliğlerin % 55’i fisyon reaktörleri, % 18’i füzyon reaktörleri, % 20’si yenilenebilir enerji ve % 7’si de yenilenebilir enerji üzerindeydi.

Prof. Dr. Sümer ŞAHİN, Nükleer Enerji Sistemleri Konferansında Onur Başkanlığı Yaptı
Prof. Dr. Sümer ŞAHİN benzer şekilde Çin’in Anhui Eyaletinde, Hefei şehrinde Çin Bilimler Akademisi ve Yakın Doğu Üniversitesi tarafından organize edilen “18th International Conference on Emerging Nuclear Energy Systems” nükleer enerji sistemleri konferansında onur başkanlığı yaptı. 13 ülkeden 29 kurumdan 100 civarında bilim insanının katıldığı konferansta Prof. Dr. Sümer ŞAHİN “Nükleer Silah Plutonyumu ve toryum karışımının CANDU reaktörlerinde kullanılabilmesi” hakkında bir tebliğ sunmuştur. “Keynote” konuşmasını Nobel Ödüllü Prof. Dr. Carlo Rubia yapmıştır. Müteâkip 19th International Conference on Emerging Nuclear Energy Systems konferansının ise Bandung Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi tarafından Bali adasında organize edilmesi kararı alınmıştır.

Prof. Dr. Sümer ŞAHİN ayrıca, Amman’daki Al-Zaytoonah Üniversitesinin Prenses Somaya Binti Al-Hasan patroniçeliğinde 19-20 Eylül 2017 tarihlerinde organize ettiği 8th International Conference on Engineering, Project, and Production Management isimli konferansa “kongre editörü” olarak davet edilerek katıldı.

Post Author: cagri