KKTC’de ilk defa 3 boyutlu yazıcı ile robotik el üretildi

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuarı ile 3Boyutlu Laboratuarı ortak çalışmaları ile 3 boyutlu yazıcıdan robotik el üretimine başlandı.

Uzun süredir tasarım aşaması devam eden robotik elin, laboratuar bünyesinde bulunan 3 boyutlu yazıcı ile gerçekleştirildi. Gerekli testler yapıldıktan sonra ikinci nesil elin dizayn edileceği ve zaman içerisinde tam fonksiyonel protez el üretimi gerçekleştirilecek. Ayrıca, medikal alanda kullanılacak olan Robotik El’in prototip üretiminden oldukça memnun kalındı.

Robotik El Protez Olarak Kullanılabilecek
Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuarı ile 3Boyutlu Laboratuarı tarafından yapılan ortak açıklamada, 3 boyutlu yazıcıların medikal alanda kullanımının her geçen gün arttığı vurgulandı. Ersin AYTAÇ tarafından yapılan açıklamada, “Daha önceden hastanın MRI,CT gibi görüntülerini alıp 3boyutlu yazıcılar ile üretilen organ modellerinin çocuk cerrahisi anabilim dalında kullanıyorduk. Şimdi ise hastanemiz ile çalışmalara ek olarak robotik el üzerine çalışmaya başladık.Öncelikle robotik el olarak çalışacak olan bu el daha sonrasında hastalara protez olarak aktarılabilecek” denildi.

Post Author: Orhan ÖZKILIÇ